lauantai 17. marraskuuta 2012

Löysää vähän, hyvä ihminen!

Minä en ole ikinä osannut tehdä mitään löysästi. Puikkoja puristan aina rystyset valkeina, kynää painetaan niin, että menee paperista läpi, piparkakkutalon kasaaminen on tässä talossa kielletty puheenaihe jne. Toki itse osaan löysäillä hyvinkin, mutta käsityöllisesti en... :) Niinpä räsyvirkkaus ei ehkä ollut se kaikkein sopivin laji meikäläiselle, varsinkin kun materiaaliksi otin trikookudetta. Muuten tämä oli kyllä mukavaa, mutta lopputulos ei ehkä ihan priimaa, kun tuo verkko paistaa läpi, kun tuli VÄHÄN liikaa kiristettyä kudetta. Sitäpaitsi osa kuteista oli ihan liian ohuita, eli en ota tätä täysin omaan piikkiin... Kuvassa verkko on ehkä jotenkin naamioitu, mutta todellisuudessa ne verkossa olleet siniset ruudut paistavat tuolta läpi, samoin itse verkko.


Tämä on siis vessanmatto, jonka tein Taitokorttelin räsyvirkkaus -kurssilla. Tai eihän tätä kurssilla ehtinyt kuin aloittaa, eli suurin osa on kotona tehtyä. Matto on ollut jo useita viikkoja muuten valmiina, mutta vasta tänään sain aikaiseksi ommella pohjaan "kanttauksen", jottein pohjaverkko rispaannu. Käsinompeleminen kun on jotakin sellaista, mitä välttelee viimeiseen asti... Keskimmäiset ruudut ovat harmaita ja matto on myös reunustettu harmaalla, vaikka kuvassa väri näyttää melko mustalta. Ehkä tähän silmä tottuu ja nuo pohjaruudut unohtuvat... Niin ja tästä siis jäi edellisen postauksen korimateriaaliksi aika reilusti keltaista ja turkoosia kudetta jäljelle.

7 kommenttia:

 1. Anonyymi19.11.12

  No ei tuosta minun mielestäni tuo pohjaverkko nyt niin kamalasti paista läpi... varmaan kun se on valkoinen ja maton pohjavärikin on valkoinen.

  Itse en voi ajatellakkaan mitään räsyvirkkausta tai oikeastaan virkkausta ollenkaan; rannehermon ahtauma alkaa välittömästi oireille :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi19.11.12

   Muuten, MITEN sinä sait sen vanhan blogin tänne näkyviin? Kun olen nyt miettiny, et se vanha blogi kohta häviää tuhka tuuleen enkä kohta muista salasanoja niin mitä teit että sait sen bloggeriin? Ja pitääkö kaikki kuvat laittaa uudestaan vai vaan ne jotka Vuodatus hävitti?

   Poista
 2. Yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa, eikun... :)

  Vuodatuksen puolella asetuksissa viimeinen valikko on "vie blogger-formaattiin" (tai jotain vastaavaa). Sitä kun klikkaa, niin vuodatuksen blogi tallentuu haluamaasi paikkaan. Vastaavasti bloggerin asetuksissa muu-välilehdellä on "tuo blogi". Siellä sitten valitse kenttään se vuodatuksen luoma tiedosto ja blogi siirtyy tänne bloggeriinkin. Kuvista pitää ladata uudelleen ne hävitetyt kuvat, eli vuodatuksessa säilyneet kuvat siirtyy. Kommentit eivät ainakaan silloin vielä siirtyneet, kun minä tein siirron...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi27.11.12

   Kiitos! Kokeilen heti, ennen kuin poika herää!

   Poista
  2. Anonyymi27.11.12

   siis mulla ei siirtyny vuodatuksen blogi.... Ladatuissa tiedostoissa kyl lukee et Blogger, mut mun mielestä sitä ei saanu siihen .xml muotoiseksi... kun senku valitsi ni mitään ei tapahtunu.

   Poista
  3. Anonyymi27.11.12

   eku sain mä ne siirrettyä.... kolme kertaa!!! Nyt sit ylimääräiset pois. Eikä ne edes näy!! Miten ne sai näkymään?!

   Olen aika kädetön tietokoneissa...

   Poista
 3. Mie koitan muistella tätä viikonloppuna.

  VastaaPoista