keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Marimekon tuhoajaiset ja muuta lahjontaa

Keväällä alettiin uutisoida Marimekon tehtaanmyymälöiden lakkauttamisesta, joten piti kiireen vilkkaa ajella Kittteelle (tulihan siihen nyt riittävän monta t-kirjainta?) käymään, ennenkuin on myöhäistä. Mukaan tarttui muutamia kankaita ja lupaus ommella niistä jotain myös matkaseuralle (eli äitille). Parin kuukauden "tuumailun" jälkeen päätin lopulta tuhota ensimmäisen kankaan.


 

Kaava: Ottobe 2/2009 Waterfall

Hihat sovelsin itse, mutta muuten paita on tehty ihan kaavojen mukaan. Samalla kaavalla on aiemmin tehty kaksi paitaa, jotka ovat blogissa kadoksissa sen Vuodatuksen aikaisen hävikin vuoksi, eli keväällä 2009 muistaakseni...


Paidan helmaan tein kuvion silityskalvolla. Malli on (hieman mukailtuna) Emily Hogarthin kirjasta "Leikkaa tästä". Aiemmin olen kuvioinut tuolla materiaalilla mm. nämä tyynyt. Helppoa ja nopeaa!

Huomenna on vanhemman kummitytön 10 v. synttärit. Paketti lähti ajoissa, kuten yleensä (eli tänään...) ja sisälsi tällaisen kesäkassin.Kassin ohje on ollut käytössä ennenkin ja edelleen pidän tästä mallista. Nyt suurensin kaavaa hieman, koska edellinen versio oli ehkä himpun verran pieni. Kassin kangas taitaa olla Anttilasta (?) ja vuorikankaan alkuperää en enää jaksa muistaa. Sisällä on pieni tasku tuosta päällikankaasta.


Kortti on pitkälti samaa värimaailmaa ja aika laiskaa askartelua, eli koristelin valmista kuviopaperia erilaisilla ääriviivatarroilla...Yritin käyttää kassin kuvauksessa hyödyksi myös tätä muinaista risuhärpäkettä, joka on päässyt tänä kesänä uusiokäyttöön keijunmekon köynnöstukena... 


2 kommenttia:

 1. Huoh... Safari on hävittäny jo varmaan kolme kertaa miun kommentin, joten koitetaanpa Firefoxilla josko olis parempi menestys ;)

  Olen siis ollu aivan surkea blogien lukija (ja varsinkin kommentoija) koko kevään ja kesän ajan, mut täällähän on tapahtunut vaikka mitä!

  Se tähtipeitto on tosi upea! Ja magic loopia vois kyllä itsekin taas kokeilla, josko ne sukkien ja lapasten pariskunnat valmistuis vähän paremmalla menestyksellä ;)

  Ja tämä laukku on kyllä vaan nätti. Ohje on varmasti tosi toimiva. Ja keijunmekkokin kiipeilee niin ahkerasti :)

  VastaaPoista
 2. Jaana, sama vika Rahikaisella, eli aika hiljaiseloa on tullut blogirintamalla vietettyä... Tuota kassimallia (hieman suurennettuna) kannattaa kokeilla, jos on simppeliä mutta toimivaa kesäkassia vaille. Istuu hyvin olalle ja ei oo mitään turhia kommervenkkejä. :)

  VastaaPoista