sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Muovikassin uusi elämä

Otsikko on suora lainaus tämän viikonlopun kurssin nimestä, mutta kun se kuvasi niin hyvin tämän postauksen sisältöä, niin menköön.

Olin siis pitkästä aikaa kansalaisopiston kursseilla, edellisestä kerrasta on jo... No, aika monta vuotta. Viime vuosina on tullut enemmänkin käytyä Taitokorttelin kursseilla, mutta nyt sattui sopiva viikonloppu ja mielenkiintoinen aihe, niin innostuin lähtemään. Liperin puolella olisi paljonkin kiinnostavia kursseja, mutta kun se on tuolla "väärässä" suunnassa, niin ei sinne kovin usein viitsi ajella. Mutta asiaan...

Kaksi päivää olen siis silpunnut, sommitellut ja sulatellut erilaisia muovipusseja. Otin kurssille mukaan eteiseen kasautuneen muovipussijemman tietämättä sen sisältöä sen tarkemmin. Mitään kovin hienoja yksilöitä sieltä ei löytynyt, mutta kyllä niillä alkuun pääsi. Lisäksi ohjaajalta sai vähän täydennystä, joten valmista tuli. Vieläpä peräti kolmen kappaleen verran!

  

Vasemmassa reunassa on ensimmäinen viritelmä, eli Sportian, Seppälän ja Yliopiston apteekin kassit. Uusiokassi on koottu kokonaan sulattamalla, eli varsinaista kassia ei ole lainkaan ommeltu. Kahvatkin olisi voinut tehdä ilman ompelua, mutta minulla ei ollut pakkausnauhaa, joten tein ne ommellen. 

Keskimmäinen pussukka (=suosikkini) on tehty "maalailemalla" pienestä kassisilpusta. Perhoset stanssasin kotona Big Shotilla. Piirsin pohjamuoviin "apuviivat" ja aloin täyttää niitä erivärisillä kassinpalasilla. Viimeisenä silitin nuo perhoset. Pussukassa on myös pari valkoista kukkanappia koristeena. Näissä kahdessa ekassa taustalla on läpinäkyvää pakkausmuovia ja pienessä pussukassa vuorena puuvillakangasta (vaaleanpunaista pilkullista...). Ja vaikka olevinaan omaankin hyvän päättelykyvyn eikä logiikassakaan ole vikaa, niin tuo samperin käsilenkki tuli monesta virityksestä huolimatta alaspäin... :)

Oikeanreunimmainen pussukka on tehty vaaleansinisen rakennusmuovin päälle, materiaalina paksu musta jätesäkki ja Tokmannin kassi. Tämä on niitä "nyt iski idealla, pakko kokeilla heti" -tuotteita, eli lauantai-iltana kurssin jälkeen tuli mieleen tämä Strömsön jakso ja halusin testata tuota tekniikkaa muovikasseihin. Ainoa vaan, että kaikki muovikassit olivat kurssitilassa, joten piti ottaa mitä kotoa löytyy. Tämän sulatus onnistui kaikkein parhaiten, koska muovit ovat kokonaan punottuna päällekkäin, niin ne kiinnittyivät kaikkein parhaiten. Tässäkin vuori on tehty puuvillasta (punaisia sydämiä).

Kysyin muilta kurssilaisilta luvan myös ryhmäkuvan julkaisuun, joten tästä voitte ihastella muiden kädenjälkeä:


Kurssin jälkeen sitä alkoi katsella kaikkea muovista uudella silmällä... Taisi taas löytyä uusi koukutuksen aihe!

2 kommenttia:

 1. Anonyymi20.1.14

  Oi miten ihania kasseja/pussukoita!

  -Iina-

  VastaaPoista
 2. Anonyymi22.1.14

  Kiva! Hienot kierrätysideat!

  T. Lee Strömsöstä :)

  VastaaPoista