tiistai 5. elokuuta 2014

Tilkkupeiton ulkoilutusta

Kuten olen moneen kertaan sanonut, minulla on jatkuva torkkupeittojentekoinnostus, joka tyssää aina muutamaan palaan. Tällä kertaa ei ollut kyllä edes tarkoitusta tehdä torkkupeittoa, vaan bolero. Mutta yllättäen siinäkin loppui into kesken viime kesänä. Tänä kesänä päätin, että siitä viritelmästä pitää tehdä jotain, jotta saan sen pois nurkista pyörimästä. Pienellä muokkauksella ja parilla lisäpalalla siitä syntyikin ihan kelpo poncho(?).


Ruudun virkkausmalli: Novita kesä 2011, malli 7
Lanka: Novita Miami

Ajatuksenahan oli siis tehdä tuosta samasta lehdestä bolero (tai siinä oli nimellä palajakku, malli 20), mutta ei se jotenkin ruvennut luonnistumaan. En halunnut tehdä isoäidinneliöitä, eikä ruutujen koko ollut ollenkaan sopiva (tai sitten sisältö ei ollut ruutuihin sopiva...). Purin tekeleestä puolikkaat neliöt, ratkoin olkasaumat ja ompelin aukot umpeen. Muutin kappaleen suorakaiteen malliseksi ja ompelin eteen yhden sauman, jotta tämä muuttuisi ponchoksi. Kaula-aukosta tuli kummallisen mallinen, joten päätin neuloa siihen muutaman sentin resoria, joka paransikin istuvuutta huomattavasti.

Kuvat on otettu helteisessä Tukholmassa, eikä siellä tällä kertaa ollut tätä kuvaushetkeä lukuunottamatta tarvetta tällaiselle lämmikkeelle. Nyt sormet syyhyäisivät noiden itse värjättyjen lankojen kimppuun, mutta pitänee odotella näiden helteiden yli... Niin ja kaipa ne pitäisi keriäkin ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti