lauantai 25. lokakuuta 2014

Tonttuilun maisteriopinnot

Vuosia vuosia sitten kävin erään ystäväni kanssa tonttuilun perusopinnot kansalaisopistolla. Silloin tonttujen kasvot valmistettiin fimomassasta ja vartalo rautalangasta. Omasta tontustani tuli tuolloin ehkä hieman hämärän näköinen (=katse ei lupaa hyvää). Kuva löytyy tuolta postauksen lopusta (se kuuluu niihin vuodatuksen hävittämiin kuviin, niin ei voinut tähän linkatakaan).

Koska perusopinnot oli suoritettu, niin tällä viikolla oli kai sitten vuorossa maisteriopinnot. Valitettavasti en saanut samaa seuraa, mutta uskaltauduin ihan keskenäni tonttuilun maailmaan. Anttilasta kävin huppu syvälle päähän vedettynä ostamassa 30 denierin nilkkasukkia ja siinäpä olikin tälle kurssille tarvittu uusi materiaali, muut löytyivät omista varastoista.





Hän on kyllä aika ihana!


Tontun kasvot on siis tehty sukkahousuista, tai siis niistä nilkkasukista... :) Vartalona on vanha villasukka, hiukset letitin huovutusvillan jämistä ja vaatteet tein ompelemalla, koska neulahuovutus ei ole oikein ollut minun juttuni... Vaihekuvia ei taaskaan tullut juuri otettua, paitsi tästä villasukkavaiheesta:




Sukkahousujen ompelemisessa sain lopultakin käyttöön nämä muinaiset parsinlangat!



Kurssin jokaisesta tontusta tuli kyllä ihan omia persooniaan, vai mitä mieltä olette? Osa tontuista ehti karata ennen kuvaa tai ei halunnut tulla kuvatuksi. Tässä kuitenkin rohkeimmat poseeraavat:





Niin ja se perusopintojen tonttu... How ya doin'? (Frendien katsojat ehkä ymmärtää...)


4 kommenttia:

  1. Ei yhtään niin villi katse kuin ekan kurssin jälkeen... :) Ihana!

    VastaaPoista
  2. Villipä hyvinkin... En tiedä uskaltaako näitä päästää samaan tilaan, ainakaan valvomatta! :D

    VastaaPoista
  3. Ah, vanha tuttu piri-pukki! ;)

    VastaaPoista
  4. Aiemmin tehty on kieltämättä hieman pelottava... Vaan tää uusin tulokas on tosi hieno. Upea nähdä, kuinka kurssilaisten tuotoksista tuli kaikista niin erinäköisiä persoonia. Huippuja!

    VastaaPoista