sunnuntai 11. tammikuuta 2015

What a mes...a

Viime keväänä kuumessa iski yhtä aikaa myös Mesa-kuume. Malli, joka oli niin yksinkertainen mutta sopivasti omituinen ja johon saisi upotettua kaikenlaisia jämälankoja laatuun katsomatta. Eikun puikoille siis! Molemmat kuumeet laskivat aikanaan ja Mesa jäi odottamaan hihojaan. Viime viikonloppuna (liekö flunssan jälkitautina) Mesa-kuume palasi ja neuloin paitaan ne puuttuvat hihat. Lopputulos on vähän kuin aurajuusto, sitä joko rakastaa tai inhoaa. Itse tykkään molemmista!







Langat: Novita Bambu (harmaa), Tico Tico (turkoosi-kirjava) ja Florica (valkoinen), Drops Alpaca (tummanruskea), Knit Picks Shimmer (pinkin kirjava, joka odotti vuoroaan aika kauan), Araucanian en nyt muista enää mikä (mutta ihana ja vihreä) ja Louhittaren luolan jokin silkkiä sisältävä lanka (keltainen).
Puikot: 5 mm 

Tähän sai mukavasti upotettua paljon langanloppuja sekä sellaisia ihania lankoja, joita oli alunperinkin vähän ja joille ei ollut keksinyt sopivaa käyttöä. Osa langoista oli niin ohuita, että ne on neulottu kaksinkertaisena. Raidat on tehty ihan aivot narikkaan -menetelmällä, eli piti yrittää olla liikaa suunnittelematta ja neuloa vaan. Hihat on tehty niin, että silmukkamäärä ei muutu, mutta puikkokoko pieneni matkan edetessä 5 mm puikoista puoli pykälää kerrallaan kokoon 3 mm. Vihdoinkin pääsin myös tekemään johonkin tuota pinkki-vihreää raitaa, josta olen jo niin kauan pitänyt! 

2 kommenttia: