tiistai 14. huhtikuuta 2015

Must' on tullu, ompeluhullu...

Parempi olis varmaan se alkuperäinen urheiluhullu (vaikka yäk, Eput...), mutta kyllä se tuo uusi saumuri on saanut aikamoisen ompelumanian täällä päälle.

Kaavat: Ottobre 2/2015, Optic Flowers
Kangas: Kirpparilta ostettu trikoo, johon on itse painettu kuviot

Uusimmassa Ottobressa oli heti ensi vilkaisulla useita toteuttamiskelpoisia malleja, joten lehti lähti ostoskärriin. Aiemmin siitä pääsi toteutukseen nuo edelliskerran takit, nyt tämä tunika (tai ohjeen mukaan mekko...). Kävin joku aika sitten kankaanpainantakurssilla (siitä lisää, kunhan saan kaikki tuotokset kotiin), jossa valotin itselleni kaksi seulaa. Nyt pääsiäisenä testailin ekan kerran ominpäin tuota hommaa. Ihan en loppuun asti taaskaan osannut miettiä, sillä mielikuvissa tuo printti olisi kirkas keltainen, mutta tottakai harmaalle painettuna siitä tuli vähän kuspis-keltainen. Nooo, keltaista tikkauslankaa ja keltaiset resorit, niin hyvinhän tuo upposi. Tunikan malli on kiva, eli voisi ommella jotain muutakin tällä kaavalla. Sujuvan saumuroinnin lisäksi kokeilin nyt ekaa kertaa ompelukoneesta hihansuihin ja helmaan tuollaista jousto-ommelta, tykkäsin. Ai niin, ja kaavaa muokkasin sen verran, että ompelin tähän pitkät hihat, kun en oikein osaa sellaisia vajaahihaisia käyttää.Kaavat: Ottobre 5/2014, New Bohéme
Kangas: Vuosien takainen kirppislöytö

Vuosia kaapissa marinoitu trikoo pääsi lopultakin käyttöön tässä tunikassa. Tähänkin halusin pitkät hihat, mutta kangas ei aivan riittänyt, joten tein tähän pitkät hihansuuresorit. Myös kaula-aukossa on resori, joka osoittautui vanhalle saumurille liian suureksi koitinkiveksi ja väänsi siitä siepparin. Oma moka, kun tuli ajettua ehkä hieman liian suurella tilannenopeudella. Tässä vaiheessa vielä huollatin saumurin, mutta ei se enää kestänyt kuin yhden ompelutyön tuon jälkeen... Näiden kaavojen piirtäminen kysyi kyllä hermoja, sillä kaavat oli piirretty "vihreällä", eli tosielämässä siinä risteili vierekkäin keltainen ja sininen viiva. Kaavoista ei meinannut saada mitään tolkkua ja arkki oli päätyä uunin sytykkeeksi. Vähän epäilen, että jossain kohtaa meni huti, koska tästä tuli kokoa soputeltta (vaikkei kuvassa siltä näytäkään). Onneksi kangas on laskeutuvaa, joten tästä tuli varsin pidettävä yksilö.

2 kommenttia:

  1. Hirmuisen kivan mallinen tunika. Niin, tunikaksi/paidaksi mä tämän mieltäisin, enkä suinkaan mekoksi :-D Kankaat ovat tosi kivoja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Vähän ehkä tosiaan lyhyt meikäläiselle mekoksi :)

    VastaaPoista