sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Ihan pihalla

Viime viikot ovat olleet taas perinteistä kevätaikaa, eli ihan pihalla. Viimeisimpänä vinksahduksena sain viimein sen haaveilemani kasvihuoneen (kyllä, minä, joka tunnetaan myös nimellä viherpeukalokeskelläkämmentä-Marjo...). Ompelujutut ovat olleet jo kauan käytössä, mutta tänään houkuttelin lopulta kuvaajan kameran toiselle puolen.


Kaavat: Ottobre 2/2015. Mélange Knit
Kangas: Digiprinttitrikoo, Eurokangas

Eurokankaasta lähti heräteostoksena mukaan tuo nörttikissatrikoo. Tai on siellä seassa muutama koirakin, mutta ehkä ne siellä menee... Kangas oli omasta mielestäni niin loistava, ettei sitä halunnut pilkkoa turhan pieniin osiin, joten kaavaksi valitsin uusimmasta naisten Ottobresta tuon neuletakin. Kangas olisi saanut ehkä olla hieman laskeutuvampaa tähän malliin, mutta muuten kyllä tykkään. Tuo kangas rupeaa aina hymyilyttämään, ei voi mitään. Erittäin sovelias takki virkamiehelle... :)

Kaavat: Season Looks 1/2014
Kangas: Purppuran/pinkin värinen trikoo Marimekolta, raitatrikoo taisi olla Nansoa, resorit vintagea :)

Vuosia kaapissa hautunut Season Looksin hupparikaava ja vielä kauemmin hautunut Marimekon trikoo kohtasivat lopulta ja päätyivät erittäin pidettäväksi huppariksi. Onnistuin jopa "kohdistamaan" nuo aaltoilevat kuviot jotakuinkin järkevästi raglanhihojen saumoihin.


Hupparikuvan taustalla pilkottaa uutukainen kasvihuone ja sinne nikkaroimani yrttilaatikko. Kolme kesää sitten tein trukkilavasta tämän yrttilaatikon. Viime kesänä muokkasin sen pystymalliseksi, eli nikkaroin noihin poikkilautoihin pohjakappaleet. Tänä vuonna laatikko muutti vielä kerran muotoaan ja siitä tuli jalallinen yrttilaatikko kasvihuoneeseen. Enempää muutoksia se ei taida enää kestää, mutta eiköhän tuossa olekin jo yhdelle trukkilavalle tarpeeksi! Puutyöt eivät todellakaan ole meikäläisen vahvuus, joten se että sain vasaroitua tuollaisen jaloillaan pysyvän laatikon, on melko suuri saavutus...

Kasvihuoneen sokkeliin tehtyjen betonivalujen yhteydessä valoin myös yhden raparperilaatan, Se on tosin kokoa mini, kun lehdet olivat vielä niin pieniä. Ehkä siitä ei ole laataksi, mutta menee se koristeena.
Kaavat: Ottobre 2/2015, Optic Flowers
Kangas: Marimekko

Tykästyin tähän aiemmin ompelemaani tunikaan, joten kaava pääsi uudelleen käyttöön. Tällä kertaa muokkasin sitä niin, että jätin tuon "ylimääräisen" vyötärökappaleen pois ja pidensin yläosaa sen verran. Kangas löytyi Marimekon ystävämyynnistä Kiteeltä nyt keväällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti