maanantai 11. heinäkuuta 2016

Mekotuttaa

Viime viikolla iski sellainen "tahtoo ommella kesämekon" -fiilis. Ihan pikavilkaisulla löysin Suuri Käsityö -lehdistä kymmenen potentiaalista kaavaa.
Pienen karsinnan jälkeen jäljelle jäi kolme mallia, muita pitää miettiä toisella kertaa.


Kaava: Suuri Käsityö 7/2015
Kangas: Eurokankaan palalaari

Pitkään olen miettinyt, että haluasin maksimekon. Sellainen perusmallinen ei kuitenkaan kävisi, koska se näillä ulottuvuuksilla näyttäisi lähinnä maksipötkylältä/maksimakkaralta... Uskaltauduin lopulta kokeilemaan, kun löysin Eurokankaan palalaarista edullisesti palan tätä musta-valkeaa kangasta ja kaavan, jossa oli sopivasti huijaava leikkaus. Kangasta oli paljon, mutta olisi tarvinnut vielä enemmän. Pienellä säätämisellä sain sen kuitenkin riittämään. Tykkäsin tuosta kuviosta pystysuuntaisena, joten kangas on käytetty väärinpäin. Mallissa on sen verran väljyyttä, ettei haittaa, vaikka jousto onkin väärään suuntaan. Tämä on tosi mukava päällä ja ehkä tätä voi harkita pitävänsä ihan julkisestikin. Tosin pitää vielä miettiä, laittaisiko muutaman varmistusompeleen tuohon eteen, koska tuo kaula-aukko on avoin solmuun saakka... Kaava; Suuri Käsityö 4/2012
Kangas: Verson puoti/Paratiisin puutarha

Tähän ihanaan Paratiisin puutarhaan piti miettiä jokin yksinkertainen malli, että kuvio pääsisi kunnolla esiin. Mekon mallin on aika perussimppeli, mutta edessä on tuollainen kaksinkertainen kietaisuosa. Se teki loppujen lopuksi tästä ehkä vähän raskaan oloisen, mutta koska tuo kangas vaan on niin mahtavaa, niin eiköhän tällä pärjää.
Kaava: Suuri Käsityö 7/2011
Kangas: Eurokankaan palalaari

Palalaarista osui käsiin myös tällainen paisley -kuosi. Siihen malliksi valikoitu tuollainen huivikaulusmekko. Tätä aloittaessa ilta alkoi olla jo pitkällä (jostain syystä olin päättänyt ommella nämä kaikki samana päivänä valmiiksi) ja luetunymmärtäminen vähän hukassa. Tässä piti säätää ja oikein urakalla. En tiedä menikö tuo kaulus ollenkaan sinne päin, kuin oli tarkoitus. Kaikkeen siihen purkamiseen ja korjaamiseen nähden tämä on yllättävänkin mukava mekko päällä. 

Ehkä näillä pärjää tovin... Tosin onhan tuossa nuo seitemän muuta vielä kokeilematta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti