torstai 29. joulukuuta 2016

Ballerinalumihiutale

Joulun lumihiutaleshowssa kokeilin tänä vuonna myös jotain uutta. Törmäsin joskus jossain ideaan tällaisesta ballerinaversiosta ja päätin kokeilla itsekin.


Lumihiutale on leikattu ihan perinteiseen tapaan, tosin käytin paperia, jossa on hieman kimalletta mukana. Leikkasin kimallekartongista ballerinahahmon ja pujotin hiutaleen hameeksi (vaati pienen viillon hiutaleen keskelle ja kiinnitykseen vähän liimaa). Sitten vain ballerina lankaan roikkumaan ja keskimmäisen kummitytön joulupakettiin.

keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Perintöpitsi kohtasi hartsin

Olin joskus (2015???) hartsikorukurssilla, mutta korut jäivät tuolloin vähän vaiheeseen. Ensimmäisen hartsikerran jäljiltä hartsikerros jäi useimmissa liian ohueksi ja esim. pitsit nousivat hartsin päälle. Nyt jouluksi sain lopultakin aikaiseksi tehdä muutamiin koruihin toisen kerroksen ja tämä anopille suunnittelemani rintaneula pääsi pakettiin.


Korun pohjalla on mustaa pellavaa, jonka päällä on yksi anopilta saaduista "perintöpitseistä". Lisäksi päälle on laitettu kaksi kerrosta koruhartsia. Hartsilla voisi tehdä koruksi melkein mitä vaan. Sormet alkoivatkin taas syyhytä tämän lajin pariin, kun silloin viikonloppukurssilla tähän ehti ottamaan vain pintaraapaisun...

maanantai 26. joulukuuta 2016

Lisää joulupaljastuksia

Joulun alla kyselin Facebookin puolella, kelle saa ommella joululahjaksi jotain. Kaksi lupaa tuli...




Kaava: Huppu kirjasta "Mekkotehdas koulutytöille", muuten oma useasta kaavasta yhdistelty luottokaava
Kangas: Eurokangas

Karvaisen ystävälle ystävälle valmistui tämä pörrövuorinen huppari. Tuo kangas oli vaan niin hänen kankaansa, että pakko oli käyttää tähän huppariin. Ensin ajattelin laittaa normiresorit, mutta tuo kangas oli yllättävän joustavaa, joten nurja karvapuoli taipui resorin tilalle. 


Kaava: Suuri Käsityö 8/2009, koko: 128-134 cm
Kangas: Versonpuoti

Tämä kangas tuli Versonpuodin onpelukerhopaketissa, "ohjeena" tehdä jotain mukavaa itselle. Kangas täytti kuitenkin kummitytön lempiväripaletista valtaosan, joten venytin sääntöjä ja käytin kankaan tähän joululahjaan.

Kuvien ottamiselle ei joulun alla löytynyt valoisaa aikaa, mutta ehkäpä lahjansaajat jossain vaiheessa laittavat sovituskuvaa? :)

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Samistelumekot

Jo keväällä vastaan käveli tämä kangas, joka tuntui just täydelliseltä kahdelle pikkuneidille, siskoksille, joilla on myös kissoja. Kangas odotti jouluun saakka, että sain siitä lopultakin jotain tehdyksi. Aattoiltana joulupukki oli siis tuonut isommalle neidille mekon ja pienemmälle mekkobodyn (eli mekko ja body samassa).



Kaava: Ottobre 4/2016 Two-in-one, k:80cm
Kangas: Versonpuoti



Kaava: Ottobre 4/2014 Snow White (muokattu), k:122cm
Kangas: Versonpuoti

Täti-ihmisenä aina jännittää, vastaavatko kaavat kokoaan ja ovatko ylipäätään käytettäviä malliltaan. Nyt osui aika nappiin! 





Olis se sopinut näköjään tällekin...

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulukortit vm. 2016

Joka vuosi on tarkoitus aloittaa ajoissa, sitten sen ekan kortin jälkeen asia unohtuu ja seuraavaksi katsellaankin jo viimeistä lähetyspäivää hieman ahdistuneena. Siitä huolimatta, valmista tuli ajoissa! Toivottavasti Kusti on jo polkenut perille, sillä Breltsun väkerrykset proudly (some less than others) presents, joulukortit 2016:


 


Lähes kaikissa korteissa on käytetty Sizzixin Big Shot -leikkuria, jotakin on taidettu leimata, vähän on käytetty myös kohopulveria sekä uutta suosikkiani pearl makeria (geeli joka muuttuu kuivuttuaan helmeksi).

tiistai 20. joulukuuta 2016

torstai 15. joulukuuta 2016

Jouluarvonta

Ohhoh, Breltsun väkerryksillä tulee 10 vuotta täyteen nyt joulukuussa. Sen kunniaksi pistetään arpajaiset pystyyn. Kommentoi joko tähän postaukseen tai Facebookissa jotain, niin voit voittaa nämä huovutetut lapaset (koko: naisten reilu) itsellesi. Arvonta on tiistaina 20.12. Jättäkäähän sitten riittävät yhteystiedot, jos arpa osuu kohdalle.