Koska kuulema tykkään leipoa, niin minulle napsahti leipomisnakki huomiselle. Kakkuja ja keksejä oli "tilauksessa", joten näillä mennään...
LUOTTOKEKSIT
1 dl manteleita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tomusokeria
1/2 tl leivinjauhetta
200 g voita
1 keltuainen
Puolikas suklaalevy (toinen puoli on maistelua varten...)
Jauha mantelit karkeaksi jauheeksi. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää keltuainen ja pehmeähkö voi. Nypi sekaisin. Pilko suklaa rouheeksi ja lisää taikinaan. Pyörittele taikinasta palloja, jotka litistät kämmentä vasten kekseiksi. Paista 175C/n. 20 min. Keksit eivät juurikaan leviä paistaessa.
KAURAKEKSIT
100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl maitoa
1/2 dl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl jauhettua mantelia
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi, maito ja sulatettu voi. Sekoita. Pyörittele taikinasta pieniä palloja (leviävät hieman paistaessa). Paista 200C/n. 8 min.
MARIANNEKAKKU
200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ps (tai vähän alle) Marianne crushia
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää kermaviili ja Marianne crush, sekoita. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan sekaan pienissä erissä siivilän läpi. Paista voidellussa rengasvuoassa 175C/n. 50 min.
MAUSTEINEN OMENAKAKKU
1 1/2 dl fariinisokeria
5 1/2 dl vehnäjauhoja
3-5 tl piparkakkumaustetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl piimää tai kermaviiliä
1 dl siirappia
1 dl voisulaa
1-1 1/2 dl omenakuutioita
Sekoita kuivat aineet. Lisää piimä/kermaviili. Lisää siirappi ja sen jälkeen voisula. Sekoita nopeasti. Lisää kuutioidut omenat. Jos käytät pakastettuja omenalohkoja/kuutioita, valuta niistä ensin ylimääräiset nesteet. Paista 175C/n. tunti.
Taikinasta voi tehdä myös muffinsseja:
Että sellainen perjantai-ilta täällä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti