torstai 4. lokakuuta 2012

Voihan laiskimus...

Blogi on taas vaihteeksi ollut ihan hunningolla, kun ei ole jaksanut/kehdannut/hotsittanut päivittää. Kuvaaminenkin on jäänyt ihan paitsioon. Mikälie syysväsy...

Tällä välin on juhlittu kummitytön 2 v. synttäreitä. Koska kummitytön äiti ei antanut ostaa synttärilahjaksi hevosta (en ymmärrä), niin piti tyytyä tekemään hevoskortti... :) Tosin kiva heppa tuli tästäkin. Ja kerrankin olen tyytyväinen myös väritysjälkeeni (ja se on paljon se!).




Myös yhdet häät tuli juhlittua, kuka enemmän, kuka vähemmän. Tämäkin tilaisuus vaati kortin.



Anopille puolestaan lupasin leipoa kakun. Yhdistelin ja sovelsin paria eri ohjetta sekaisin ja lopputuloksena oli mustikka-valkosuklaajuustokakku. Koristeet tein vuodenaikaan sopiviksi, eli syksyn lehtiä eri sävyissä (pastavärillä värjättyä valkoista sokerimassaa).

Mustikka-valkosuklaajuustokakku



Pohja:

12 digestive-keksiä
50-60 g voita sulatettuna

Mustikkakerros:

2 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
2 dl mustikoita soseutettuna
4-5 liivatelehteä
muutama lusikallinen kiehuvaa vettä tai mustikoista lähtenyttä mehua
tomusokeria oman maun mukaan

Valkosuklaakerros:

2 dl vaahtoutuvaa vanijakastiketta
120-130 g valkosuklaata (Pandan levy)
1 prk vaniljarahkaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
4 -5 liivatelehteä
muutama lusikallinen kiehuvaa vettä


Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja tarvittaessa myös reunoille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa digestive-keksit ja sekoita sulatettu voi niihin. Painele tasaisesti vuoan pohjalle. 

Mustikkatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja soseutetut mustikat (valuta mustikoista enimmät mehut siivilässä). Tarvittaessa lisää tomusokeria. Kiehauta vesi tai mustikkamehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää hieman jäähtynyt liivateneste täytteeseen hyvin sekoittaen ja kaada täyte vuokaan. Anna pohjan hyytyä noin puoli tuntia ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

Valkosuklaatäyte: Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sulata valkosuklaa esim. mikrossa, mutta varo kuumentamasta suklaata liikaa. Sekoita suklaan joukkoon tuorejuusto, rahka ja vaniljavaahto. Lisää liivatteet samalla tavoin kuin mustikkatäytteessä.

Anna kakun hyytyä ja jäähtyä kunnolla, sitten herkuttelemaan... :)




Näköjään myös tämä kortti oli jäänyt bloggaamatta. Kortti meni ystävän 25+X -synttärikortiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti