sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Syksyn satoa

Vaikka sää onkin viime aikoina ollut enemmänkin syksyinen kuin heinäkuinen, niin otsikko viittaa kuitenkin viime syksyyn. Kyllä, taas yksi todiste siitä, miten laiska olen viimeistelemään töitä, saati saamaan ne kuvatuksi... Sateisen sunnuntain kunniaksi päätin kuitenkin saada edes jotakin pois roikkumasta ja ompelin tähän tuftaustyöhön käänteet. Itse työ on viime syksynä tehty ja se on siitä saakka odotellut viimeistelijäänsä askartelupöydällä. Kissiläinen omi sen itselleen makuualustaksi, koska mikäpäs sen mukavampaa, kuin nukkua pehmeällä villaisella alustalla...


Tuftaus oli jälleen yksi uusi tekniikka, jota kävin opettelemassa parin illan kurssilla. (Tämä ei ole mainontaa, tai en ainakaan saa tästä mitään mainostuloja... :) ).En ole suuri ryijyjen ystävä niiden pölynkeräysominaisuuksien vuoksi, mutta tämän tekeminen oli kyllä hauskaa ja nopeaa. Tässähän ei siis tehdä mitään solmuja, vaan pistellään menemään sellaisella tuftauslaitteella. Lopuksi säkkikankaan taustalle sivellään maitoliima, jotta lankalenkit eivät purkaannu. 

Käytin jokaiseen väriosioon kahta eripaksuista ja erisävyistä lankaa, jotta pinnasta tulisi elävämpi. Värillisissä osissa lenkit ovat pidempiä ja ne on leikattu auki. Mustat kuviot ovat lyhyemmällä lenkillä ja ne jätin "silmukoiksi". Kokoa tällä on n. 40 x 40 cm.


Saas nähdä missä vaiheessa tämä löytää paikkansa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti