tiistai 24. syyskuuta 2013

Vihervaara

Nyt tarvitsee kyllä jo TODELLA pitkän tikun silmään tökkimistä varten, jos näin vanhoja muistaa... Aloitin neulomaan Vihervaara -hupparia silloin, kun ohje oli vielä ilmaiseksi jaossa, eli lienee ollut 2007. Jokin tässäkin kävi tökkimään, sillä etu- ja takakappaleet olivat kainaloihin asti valmiit, toinen hiha neulottuna ja toistakin aloitettu. Sitten takki oli nujunut yli kuusi vuotta kaapin perukoilla... Väri ja malli miellyttivät edelleen ja luotin siihen, että saisin takin tuossa koossa edelleen pingotettua päälleni, joten lopultakin tein takin valmiiksi. Ja siitä tuli ihana!Malli: Vihervaara
Lanka: Novita Tempo

Muutin hupparin takkimalliseksi, koska muuten minulla ei olisi sille mitään käyttöä (too hot!). Syksyllä (ei tuulella ja sateella) tämä on ihan kelpo takinkorvike. Koska neuleen raglankavennukset tehdään etukappaleessa kappaleiden keskellä (eli nappilistan vieressä), en osannut keskeneräisessä hupparissa mieltää, miten takki tulisi päälle asettumaan. Siksi neuloin etukappaleiden ja hupun reunaan resorin ilman napinläpiä. Kiinnitin resorin väliin isot nepparit ja neppareiden kohdalle päällikappaleeseen napit. Hirveästi ommeltavaa, mutta toimii paremmin kuin hyvin. Ja tää väri - I'm loving it!

4 kommenttia:

 1. On kyllä upean värinen, ja todella kaunis malli. Kelpais kyllä mullekkin :)

  VastaaPoista
 2. Vihervaara vain on aina yhtä ihana!

  VastaaPoista
 3. Johis27.9.13

  IHANA!!! Äiti löysi viime talvena tuon värisen isän vanhan neuletakin arkistoista, täytyypä taas kaivaa se pois talviteloilta. Tosin ei todellakaan ole noin hieno palmikkoneule, mutta passaa silti mulle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Lienee hyvän ohjeen merkki, että se kestää näin hyvin aikaa.

  VastaaPoista