lauantai 16. elokuuta 2014

Extremely delicate and light in a way that seems not to be of this world

Muutama vyyhti itsevärjätyistä langoista huuteli haluavansa tulla neulotuksi huiviksi. Lankojen metrimäärä ei ollut kovin hurja (yht. 588 m), joten piti etsiä suht yksinkertainen malli. Lankaa jäi jäljelle vain pieni nöttönen, mutta huivista tulikin yllättävän suuri. Viimeiset kerrokset nielivät lankaa siihen tahtiin, että heikompia hirvittäis, mutta riittipä kuitenkin. Tosin suunnitelma käyttää jokaista väriä vain kerran muuttui ja viimeisissä kerroksissa piti sävyttää taas vaaleampaan päin. Tämä ei ehkä ole kaikkein upein huivi, joka puikoilta on tippunut, mutta lisäarvoa tälle antaa se, että tämä on ensimmäinen työ noista itsevärjätyistä langoista.
Malli: Ethereal
Lanka: Vaalein sävy maitohorsman kakkosvärillä värjätty ohut Pirkkalanka, keskimmäinen sävy suopursun kakkosvärillä värjätty ohut Pirkkalanka, tummin sävy suopursun ykkösvärillä värjätty Novitan Pikkusisko (jokaista 50 g)
Puikot: 5 mm

Niin ja jos tuota otsikkoa ihmettelette, niin piti googlata, mitä tuo huivin nimi tarkoittaa, kun ei ameriikan kielitaito tällä kertaa siihen riittänyt...

2 kommenttia:

  1. Ihan sairaan makeet langat! Todella kauniisti olet liu'uttanut värit. Tuo vaalea reunus on itseasiassa todella upea, ihan se kuuluisa piste iin päällä.

    VastaaPoista
  2. Se(kin) hyvä puoli näissä kasvivärjätyissä on, että värit sointuu yhteen. Itselläkin loppui harmitus tumman langan loppumisesta, kun tää huivi kuoriutui pingotuksesta. Jotenkin tuo vaalea korostaa hyvin reunassa.

    VastaaPoista