maanantai 10. elokuuta 2015

Pitsiä ja betonia

Raparperinlehtien lisäksi täällä on sotkeuduttu betoniin muutenkin. Itse asiassa toinen näistä ruukuista on tehty jo  viime kesänä, mutta se odotti seuraa tähän kesään saakka. Ruukut valmistuivat alkukesästä ja istutin niihin jotain kesäkukansiemeniä. Ajattelin ottaa kuvan sitten, kun kukat kukkivat, mutta kesä olisi loppunut kesken... Kesäloman alkamisen kunniaksi ostin syksykukat (krysanteemit) ja sain ruukut paikalleen.

Ruukut on valettu kahdella erikokoisella kukka-astialla (siis niitä muovisia kukkapurkkeja, joissa leikekukat ovat kaupassa). Ulomman purkin sisäpintaan liimasin vanhaa, paksua pitsiä ja pohjaan puisen harjanvarrenpätkän reikää varten, sitten vain betonia mättämään ja pienempi purkki koko komeuden sisään. Betoni oli taas sitä raksatouhuista jäänyttä 100:sta, eli karkeaa...

Pitsikuvio ei näkynyt kovin voimakkasti, joten päätin maalata ruukut. Ensin koko ruukku valkoisella, sen kuivuttua ohueksi lantratulla harmaalla, josta pyyhin ylimääräiset (=valkoisen päälle tulleet) heti pois. Lopuksi vielä lakkasin tämän spraylakalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti