maanantai 12. lokakuuta 2015

Virkavaatteita...

Osallistuin elämäni ensimmäistä kertaa Kankaiden yöhön. Jaksoin tosin mukana vain pari tuntia, mutta ihan kivasti siinäkin ehti jo tuhlailemaan tilailemaan... Ekaa kertaa ikinä mistään tilasin possupussin, eli sian säkissä, eli metrimäärä tiedossa, sisältö ei. Jännää... Pehemiän possupussi kotiutui muutamassa päivässä ja ihastuin etenkin tähän Aurinkopeura -kankaaseen. En raaskinut laittaa sitä kenenkään lahjottavan vaatteisiin, joten yritin tehdä siitä itselle ei-niin-lastenvaatteelta näyttävän paidan. En tiedä onnistuiko, mutta yritin kuitenkin.


Kaava: Muokattu Ottobre 5/2015 hupparin ja Season looks 1/2014 hupparin kaavojen pohjalta
Kangas: Aurinkopeura/Pehemiä
Resorit: Ei ollut sopivia, joten materiaalina on vanha ribbipoolo (muistatteko ne?)

Kaava on siis erittäin vapaalla kädellä muokattu noista kahdesta yllämainitusta. Kangasta oli metrin verran, joten täysimittaisiin hihoihin se ei riittänyt. Leikkasin ihan summassa nuo hihansuun "resorit" ja niistä tuli aika valtavan pitkät. Joskus jostain luin sellaisen viisauden käsitöiden suhteen, että mitä ei voi peittää, sitä pitää korostaa. Olisin toki voinut ne purkaakin, mutta ei kuulu lempiharrastuksiin, Ompelin siis paitakankaasta tampit, joiden avulla rypytin ylimääräisen pituuden ja kiinnitin tampit napeilla. Itse tykkään lopputuloksesta, mutta... Kai aikuisetkin voi pukeutua bambeihin?!?


Kaava: Ottobre 5/2015
Kankaat ja resori: Eurokangas

Uusimmassa naisten Ottobressa on paaaaaaljon toteuttamiskelpoisia malleja. Ensimmäisenä ompeluun pääsi tämä huppari.Tosin siinäkin kävin säveltämään, eli huppu on vuoritettu eikä siinä ole nyöriä, taskut ovat erilaiset ja helmaan sekä hihansuihin laitoin resorit. Nuo satulahihat olivat minulle uusi tuttavuus ja aluksi tuntui, ettei niistä tule millään hyvät. Pari silityskertaa ja päälle tehdyt tikkaukset auttoivat kuitenkin asiaa ja sain niistä siistit ja istuvat. Ehkä ne kuitenkin ovat vähän hankalat, eli niistä ei tullut minun suosikkihihoja.Tikkaukset tein reippaasti pinkillä... Ihan tuosta minun perus-Pfaffistani löytyy hyviä jousto-ompeleita, joilla saa tehtyä omaa silmää miellyttävät tikkaukset. 

Nyt kutkuttaisi päästä ompelemaan muitakin possupussilaisia tai muita Kankaiden yön saaliita... Ja kohtahan se on Tampereen messujenkin aika. Ounou! :)

2 kommenttia:

 1. Ihanat nuo hihansuut bambipaidassa! Ihan mielettömät. Mun on ehkä ihan pakko varastaa, eiku siis lainata, sun ideaa ja tehdä tarkoituksella pitkät.
  Huppiskin on tosi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuon oo joku keksinyt jo ennen minuakin, joten go ahead! :)

   Poista