maanantai 28. heinäkuuta 2014

To pee or not to pee? (vastaus lopussa)

Olen monesti miettinyt, että olisi kiva kokeilla lankojen värjäämistä kasveilla. Ilmeisesti olin tämän myös joskus jossain ääneen lausunut, sillä kyläyhdistyksemme järjesti lankojen värjäyspäivän ja minutkin kutsuttiin mukaan. Mikäpäs siinä, tuskin tätä omin päin olisi tullut kokeiltua. Lämpömittari pyöri +30C:ssa, joten lämmintä piisasi, mutta mitäpä sitä ei tekisi lankojen eteen... :)


Lammen rannalla pourusi kuusi pataa mitä mielenkiintoisimmin liemin. Metsäpalovaroituskin annettiin vasta seuraavana päivänä, joten hyvähän näitä oli keitellä. Lankojen värjäys ei ole ihan hätäisen hommaa, eli kyllä tässä saatiin täysi "työpäivä" kasaan.Ensimmäisten keitosten jälkeen narulle saatiin jo näin monivärinen valikoima lankoja. Tämä erä ehtikin kuivumaan sillä aikaa, kun uudet langat porisivat padoissa. Ja kuten lankojen kanssa yleensä, meinasi mopo hieman karata käsistä. Tässä kuvassa on minun päivän saaliini, hieman enemmän kuin ne lääkärin määräämät puoli kiloa päivässä... :) Vyyhdit ovat n. 50 grammaisia ja kaikissa on käytetty puretusaineena alunaa.

Kuvassa vasemmalta oikealle (lanka + kasvi + värjäyserä):

Paksu Pirkkalanka + pietaryrtti 1
Suomi Villa + krappi 1
7 Veljestä + mesiangervo 1
Pikkusisko + suopursu 1
Ohut Pirkkalanka + suopursu 2
Ohut Pirkkalanka + maitohorsma 2
Suomi Villa + suopursu 2
Paksu Pirkkalanka + suopursu 2
7 Veljestä + nokkonen 2
7 Veljestä + mesiangervo 2
Paksu Pirkkalanka + krappi 2
Paksu Pirkkalanka + pietaryrtti 2

Loppukevennyksenä värjätessä syntynyttä tilannekomiikka, eli olin tehnyt merkkilappuni tavallisesta paperista eivätkä ne oikein kestäneet ja repeilivät mikä mistäkin kohtaa. Hommahan saattaa silloin ruveta kus... pissimään. Tässä on nimi ja väri kohdillaan: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti