sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannuksen ompelukerho

Juhannuksen sääennusteet vaihtuivat siihen tahtiin, että varmistin selustani ja päätin osallistua Versonpuodin ompelukerhoon. Ennakkotietona ei ollut muuta, kuin että paketti sisältäisi 80 cm trikoota ja ommella voi mitä vaan, mutta kangasta voisi sitä ennen tuunata. Sääennusteet meni onneksi ihan pieleen, mutta pikkuhiljaa tässä juhannuksen mittaan pääsin osallistumaan myös ompelukerhoon. Ja tällainen siitä sitten tuli:

Lähtökohtana oli siis tällainen valkopohjainen kangas suurilla mustarajaisilla kuvioilla:
Tuosta kangasmäärästä ei aikuiselle ihan hirveästi pysty ompelemaan, joten koska en halunnut yhdistää tähän muita kankaita, niin päädyin tekemään tästä t-paidan/topin/vaimikätuolie... Leikkelin tämän erään vanhan suosikkipaidan perusteella, mutta jostain syystä tästä tuli kyllä aika erimallinen. Köhköh... Sommittelin kankaan niin, että saisin ison kukan tuohon etukappaleen toiseen laitaan ja koska halusin saada tuollaisen kukan leikeltyä myös irralleen, niin takakappaletta ei mahtunut enää kohdistamaan, vaan se on leikattu siitä mistä sen mahtui leikkamaaan.

Kokeilin ensin pieneen tilkkuun kangastusseilla värittämistä, mutta ei se tuntunut sujuvan. Vaihdoin kangasväreihin ja niillä maalaminen olikin sitten jo paljon kivempaa. Värivalikoimakin oli paljon parempi, eli niin paljon vaihtoehtoja, kuin kehtaa sekoitella. Maalasin siis yhden irtokukan, jonka ompelin tukikankaalla vahvistettuna takaisin kuvion päälle. Kukan alla olevat virheät lehdet on maalattu suoraan paitaan. Kukasta lähti liihottelemaan kaksi silityskalvosta stanssattua perhosta, jotka tiputtelivat lentoreitilleen muutaman napin. Yksi perhosista päätyi myös takakappaleen niskaan.

Olipas mukavaa haastaa itsensä tällaiseen. Näitä lisää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti