sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Valoa pimeään

Yleensä teen mieluummin askarteluja oman pään mukaan, kuin valmiiksi mietitystä mallista. Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen, eli koska en ennen ollut tehnyt mitään mosaiikkitöitä (tai no joskius vuonna miekka ja kilpi kun Väinämöinen Suomeen hiihti, eli ala-asteella), niin ostin Tampereen messuilta valmiin mosaiikkipallopakkauksen.
Tarvikkeet: Mosarte/Taidemakasiini

Tässä on pohjana muovinen pallo, jonka päälle on liimattu maailman raivostuttavimmalla silikoniliimalla (yrittäkää liimata Vicks Vaporubilla, niin ymmärrätte mitä tarkoitan, mutta lisäksi vaihtakaa haju johonkin tosi äklöön) läpikuultavia lasipaloja. Niin ja ennen lasipaloja tähän liimattiin alumiinilangasta tehtyjä kuvioita. Itse virittelin tähän tuollaisen sydämen, jonka sisään mahtui laittamaan lasin paloja. Ajattelin, että valo kuultaisi paremmin läpi myös saumauksen jälkeen. Sisällä on led-valosarja.

Pyöreä ei ole ehkä se helpoin muoto aloittaa mosaiikkitöitä, mut suht nätisti nuo palat tuohon asettui. Omaa silmää häiritsee nuo huonosti liimautuneet, joiden alle pääsi laastia. Ja pari muuta juttua, mutta bongatkaa ne itse... Saumaus on oikeasti valkoinen, vaikka kuvissa kääntyy harmaaksi. Vaihdoin pakkauksessa olleen langan omista varastoista löytyneeseen tummempaan lankaan, jotta nuo kiemurat erottuisivat paremmin. Muuten noudatin ohjeita, ainakin melkein...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti